Doppelkopf

Luokka: Tikkipelit
Pakka:
Pelaajamäärä: ,

Doppelkopf eli doko on Pohjois-Saksassa suosittu kahdella pakalla pelattava muunnelma schafkopfista. Doko on nelinpeli, jossa korkeimmat valtit saaneet pelaajat pelaavat yhdessä vastapuolta vastaan. Pelinviejän joukkue yrittää voittaa yli puolet korttipisteistä voittamalla arvokortteja sisältäviä tikkejä.

Dokoa pelataan erityisellä doppelkopf-pakalla, jossa on 2 x 24 korttia. Voit ostaa doppelkopf-kortteja Pelikorttikaupasta. Doppelkopfissa on schafkopfin tapaan runsaasti valtteja. Pakassa on vain 48 korttia, mutta valtteja on yhteensä 26: herttakympit, kuningattaret, sotilaat ja ruudut.

Doppelkopf on hyvin monimutkainen peli ja on jotenkin nöyräksitekevää, että tällainen peli voi olla jossain päin maailmaa suosittu ja tavallinen peli. Useimmat Suomessa pelattavat korttipelit ovat hyvin yksinkertaisia doppelkopfiin verrattuna.

Doppelkopfin englanninkieliset säännöt löydät Card Games -sivuilta. Sieltä löydät myös runsaasti muunnelmia peliin. Suomenkieliset säännöt löytyvät 150 korttipeliä -kirjasta.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.