3–4 pelaajaa, 54 kortin tarok-pakka. Slovenialainen tarok on hienostunut pistetikkipeli, joka on parhaimmillaan neljällä pelaajalla vaihtuvin parein pelattuna. Peli on helpompi oppia kuin monimutkaisimmat tarot-pelit, mutta tarjoaa silti paljon päänvaivaa pelaajille.
Avainsana: Sitoumuspelit
Anarchy
3-5 pelaajaa, 52 korttia. Anarchy on omaperäinen tikkipeli, jossa kortit pelataan yhtä aikaa ja mukana on pommeja heittelevä anarkisti.
Roque
4 pelaajaa pareittain, 52 korttia. Iranilainen roque on helppo pistetikkipeli, joka muistuttaa amerikkalaista Rook-peliä. Esittely, ei sääntöjä.
Ranskalainen tarot
3-5 pelaajaa, 78 kortin tarot-pakka. Ranskalainen tarot on nykyään suosituin tarot-korteilla pelattava korttipeli, peli nauttii Ranskassa laajaa suosiota. Se on hieman omaperäinen tarot-peliksi, mutta silti melko helppo oppia.
Napoleon
5 pelaajaa, 52 korttia. Pataässä on kovin kortti tässä suositussa japanilaisessa pistetikkipelissä, jossa pelaajat yrittävät jahdata kuvakortteja. Esittely, ei sääntöjä.
Sveitsiläinen jass
3-4 pelaajaa, 36 korttia. Sveitsissä pelataan runsaasti jassia monissa eri muodoissa. Tässä on pieni pikakatsaus sveitsiläisen jassin erityispiirteisiin. Esittely, ei sääntöjä.
Belote
2-4 pelaajaa, 32 korttia. Ranskan suosituimpiin korttipeleihin kuuluva belote on jass-peli, jossa tehdään yhdistelmiä ja yritetään voittaa tikeistä arvokortteja. Peli on parhaimmillaan neljän paripelinä.
Pinochle
2-4 pelaajaa, 2×24 korttia. Pinochle on Yhdysvalloissa laajasti pelattu klassikko, josta on runsaasti erilaisia muunnelmia. Se on suosionsa hiivuttuakin edelleen kerrassaan mainio peli. Esittely, ei sääntöjä.
Mariáš
3 pelaajaa, 32 korttia. Marjapussin sukuinen mariáš on mutkikas korttipeli, joka on hyvin suosittu Tšekissä ja Slovakiassa. Esittely, ei sääntöjä.
Huutopussi
3-4 pelaajaa, 36 korttia. Venäläistä alkuperää oleva huutopussi on pistetikkipeli, jossa yritetään kerätä luvattu määrä pisteitä tekemällä avioliittoja ja voittamalla pistekortteja.