Eläintarha

Luokka: Kerää kaikki
Pakka:
Pelaajamäärä: , , , ,

Tämä on hauska peli – myös katsojille. Peli vaatii eläytymistä ja tarkkaavaisuutta.

Pelin tavoite

Pelaajat yrittävät voittaa kaikki kortit itselleen matkimalla eläimiä oikein. Tehtävä ei ole aivan helppo!

Jokaisen pelaajan pitää pelin aluksi valita itselleen eläin. Jokaisella pelaajalla on oltava eri eläin ja eläinten on oltava sellaisia, että kaikki osaavat matkia niiden ääniä.

Jako

Kortit jaetaan pelaajien kesken. Ei haittaa, jos jako ei mene tasan. Kortteja ei katsota, vaan ne laitetaan pinoon pelaajan eteen kuvapuoli alaspäin.

Pelin kulku

Etukäsi aloittaa kääntämällä pakastaan kortin auki pakan viereen. Kortti pitää kääntää itsestä poispäin niin, että muut pelaajat näkevät sen ensin. Muut pelaajat tekevät samoin järjestyksessä myötäpäivään. Kun kierros on menty läpi, uudet kortit käännetään edellisten päälle, niin että edellinen peittyy.

Kun joku kääntää esiin kortin, joka on samanarvoinen kuin joku pöydässä näkyvillä oleva (maalla ei ole väliä), pelaajien on matkittava alkuperäisen kortin kääntäjän eläintä. Jos ensin käännetään ruutukymppi, sitten myöhemmin patakymppi, pelaajien on siis matkittava ruutukympin kääntäneen pelaajan ääntä.

  • Se, joka matkii nopeimmin oikeaa eläintä saa kaikki kortit ensimmäisen kortin pelanneelta, tässä tapauksessa siis ruutukympin ja sen alla olevat kortit. Nämä kortit laitetaan kuvapuoli alaspäin ne voittaneen pelaajan pakan alle.
  • Jos matkii väärää eläintä, joutuu antamaan pakastaan yhden kortin sille, jonka eläintä matki. Tämä laittaa kortin pakkansa alle.

Seuraavaksi vuoron saa pelaaja, jonka kortit vietiin.

Kun joltakulta loppuu pakka, hän kääntää avoimen pakkansa nurin ja jatkaa sillä. Jos menettää kaikki kortit, putoaa pois pelistä. Pelin voittaa se, joka saa lopulta kaikki kortit

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.