78 kortin tarot-pakka (Piatnik 1949)

[singlepic id=21 w=320 h=240 float=right]Tarot dos axé (tai Tarot bonmarché) on ranskalaistyylinen 78 kortin tarot-pakka. Se on valmistettu Ranskan markkinoille, sillä paketin tekstit ovat ranskaksi (”jeu de tarot 78 cartes avec règle du jeu”) ja mukana tulee ranskankieliset tarotin säännöt.

Pakka on tavanomainen 78 kortin tarot-pakka, jossa on ranskalaiset maat (hertta, pata, ruutu, risti) ja jokaisessa maassa kortit 1-10 ja neljä kuvakorttia: sotilas, ratsu, kuningatar ja kuningas. Kuvakorttien indeksit ovat ranskalaiset V, C, D, R eli Valet, Cavalier, Dame ja Roi. Ässiä pakassa ei varsinaisesti ole, vaan ne ovat pelkkiä ykkösiä.

Maakorttien lisäksi pakassa on 21 numeroitua valttikorttia ja tähdellä merkitty narri. Valttien kuvat esittävät erilaisia enemmän tai vähemmän arkisia kohtauksia ranskalaiseen tapaan.

Kaikissa korteissa on indeksit maatunnuksin neljässä nurkassa. Korttien koko on 60 x 112 mm, eli leveydeltään noin pokerikorttien levyiset, mutta kolmisen senttiä pidemmät. Korttien taustapuolella on punamusta ruutukuvio valkoisella taustalla.

Ensimmäinen pakka maksaa 12 euroa, sen jälkeen ylimääräiset pakat samassa tilauksessa maksavat 9 euroa.

[nggallery id=4]

2 kommenttia

  1. mistä näitä tarot kortteja voisi nykyään saada,paitsi tietty ranskasta,josta nykyisetkin on tuotu

  2. Suomesta ei tietääkseni mistään, ulkomailta monistakin Piatnikin kortteja myyvistä kaupoista.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.