Kaksikymmentäyhdeksän

Luokka: Yhteenlaskua
Pakka:
Pelaajamäärä: , , , , , , ,

Tämä on yksinkertainen lastenpeli ja kenties hieman yksinkertainen useimpien aikuisten makuun – mutta kenties pelin ideaa voisi jatkokehitellä kiinnostavammaksi. Peli on David Parlettin mukaan parhaimmillaan neljän paripelinä, mutta toimii muillakin määrillä.

Pelin säännöt löydät myös 150 korttipeliä -kirjasta.

Pelin tavoite

Pelaajat yrittävät saada korttien summaksi tasan 29.

Jako

Kortit jaetaan tasan pelaajien kesken. Jos kortit eivät mene tasan, poistakaa pakasta kymppejä niin, että ne menevät (kolmella pelaajalla yksi, viidellä kaksi, kuudella neljä, seitsemällä kolme, kahdeksalla neljä).

Pelin kulku

Etukäsi aloittaa pelaamalla kädestään kortin ja sanomalla kortin numeroarvon. Ässät ja kuvat ovat ykkösiä, muut kortit numeroarvonsa mukaan.

Vuoro kiertää myötäpäivään. Jokainen pelaa vuorollaan kortin ja sanoo pelattujen korttien summan. Yli 29:n ei saa mennä, jos ei voi pelata ylittämättä joutuu passaamaan. Kun joku saa summaksi tasan 29, hän voittaa, kerää kortit nippuun eteensä ja pelaa uuden kortin.

Peli päättyy, kun kukaan ei enää pysty saamaan summaksi 29 tai pelaamaan ylittämättä. Pelin voittaa eniten kortteja tai nippuja kerännyt, valitkaa itse miten haluatte pelata. Jos laskette kortteja, pelin lopussa käteen jääneet kortit voi lisätä voittamiinsa.

1 kommentti

  1. Olen pelannut oppilaitteni kanssa Venttiä, jonka olen lapsena oppinut isältäni. Siinä pelin tavoitteena on saada pelikorttien summaksi yhteensä 21 eli ventti. Jokaisella kierroksella palaajille jaetaan kaksi korttia.Pakasta saa ottaa lisäkortteja, jos uskaltaa. Ässä voidaan laskea pelaajan päätöksen mukaan ykkösenä tai 14:nä. Kuvakortit ovat 11, 12 ja 13. Peli soveltuu hyvin alkuopetukseen (1.-2.-luokkalaisille) koululaisille yhteenlaskun harjoitteluun.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.