Patalupaus

Luokka: Tikkipelit
Pakka:
Pelaajamäärä:

Patalupaus eli spades keksittiin Yhdysvalloissa 1930-luvulla. Tämä tikkipeli nousi suosioon 1940-luvulla ja levisi maailmalle ennen kaikkea sotilaiden mukana toisen maailmansodan aikana. Peli oli nopeampi ja yksinkertaisempi kuin sotilaiden keskuudessa suositut bridge ja euchre ja helpompi keskeyttää kuin pokeri.

Suursuosion peli saavutti 1990-luvulla internetin myötä, kun Windowsin mukana peli tavoitti maailmanlaajuisen yleisön.

Pelaajat lupaavat ottaa tietyn määrän tikkejä jaon aikana ja yrittävät sitten pitää lupauksensa yhdessä parinsa kanssa. Pata on aina valttia, peli on saanut siitä nimensä.

Patalupauksen säännöt löydät englanniksi Card Games -sivuilta ja suomeksi 150 korttipeliä -kirjasta.

5 kommenttia

 1. Vaihdoin läppäriä, enkä löydä mistään helppoja korttipelejä kuten Patalupaus ja Hertta ässä. voisko joku vinkat kuina löytäisin kyseiset pelit koneelleni.
  T Hannu 66v

 2. pelaan jonkin verran, olisi toivottavaa kuitenkin että ”oma kaveri” ennä muut olisivat tietoisia säännöistö, joita pelin kulku ja joustavuus edellyttää. tavoitteena on yhteinen voitto; eli siniset on kavereita ja kullat keskenään. tämä tästä, mutta myös olen huomannut että Back commonìa pelatessani ei ole osalla säännöistä mitään kuvaa, eli lopettavat pelin sen vasta alkaessa. lievästi sanoten ärsyttää kun väittävät olevansa hyviä; siihen kuitenkin vielä pitkä matka. haastakaa.

 3. Hertta ja Pata pelit löytyvät ainakin näistä osoitteista, löysin ne itsekin juuri.
  viphearts.com
  vipspades.com
  Oikein hyvä tosi yksinkertainen hertta oli vuosia osoitteessa hearts.vex.net mutta nyt se ei näytä enää toimivan 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.