36 kortin schafkopf tarock -pakka

[singlepic id=18 w=320 h=240 float=right]

Tämä schafkopf– ja tarock-pelien pelaamiseen tarkoitettu pakka ei ole minkäänlainen tarot-pakka, vaan koostumukseltaan tavallinen 36 kortin pakka. Siinä on siis joka maassa ässä, kuvakortit ja numerokortit 10, 9, 8, 7 ja 6. Nimi on hieman harhaanjohtava, sillä Etelä-Saksassa pelataan tavallisella pakalla tarock-pelejä, jotka perustuvat varsinaisiin tarot-peleihin.

Kyseessä on kuitenkin aito eteläsaksalainen korttipakka, jossa on saksalaistyyliset maat ja kuvat. Pakassa on ranskalaisten ruutujen, ristien ja patojen sijasta maina lehdet, tammenterhot, kellot ja hertat. Kuvitus perustuu satoja vuosia vanhaan baijerilaiseen malliin. Se sopii mainiosti kaikenlaisten eteläsaksalaisten korttipelien pelaamiseen. 36 kortin pelien listalta otollisia ovat dobbm ja baijerilainen tarock. Schafkopfia pelataan tällaisilla korteilla, vaikka pelissä käytetäänkin nykyään vain 32 korttia.

Pakassa ei ole kuningattaria tai sotilaita, vaan kuninkaan seurana ovat hoviherrat ober ja unter. Perinteisesti oberin ja unterin on erottanut toisistaan siten, että oberin kortissa maatunnus on yläreunassa ja unterilla alareunassa, mutta tässä pakassa on onneksi nykyaikaiset kulmaindeksit kaikissa korteissa.

Pakan ässät ovat oikeastaan kakkosia — niissä on aina kaksi maatunnusta — ja ne ovat varsin viehättäviä. Terhojen ässässä esimerkiksi Bacchus heiluttaa oluttuoppia tynnyrin päällä istuen, vieressään humalanversoja. Kellojen ässässä on metsästyskohtaus ja herttaässä kuvaa sokeaa Amoria jousineen ja nuolineen. Kuninkaat ovat arvokkaita hahmoja.

Kortit ovat hieman tavallista isompia, kooltaan 56 x 99 mm (pokerikortti on 63 x 88 mm, eli tämä on siihen verrattuna pitkä ja kapea). Taustapuolella on sinipohjainen vaakunakuvio.

Ensimmäinen pakka maksaa 4 euroa, lisäpakat samassa tilauksessa vain 3 euroa kappale.

Takaisin Pelikorttikauppaan.

[nggallery id=7]

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.