Vetopokeri

Luokka: Pokeripelit
Pakka:
Pelaajamäärä: , , , , ,

Yksinkertaisin tapa pelata pokeria on perinteinen vetopokeri (”draw poker”), joka on parhaimmillaan noin viidellä pelaajalla. Jos pelaajia on kovasti enemmän ja peli on löysää, pakka loppuu helposti kesken jaon.

Tässä oletetaan, että tunnet pokerin perusteet. Jos et, lue perussäännöt edellä olevan linkin takaa.

Pokerin ja vetopokerin säännöt löydät myös 150 korttipeliä -kirjasta.

Alkuvalmistelut

Kortit sekoitetaan huolella ja jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia. Kaikki pelaajat maksavat yhden pelimerkin alkupanoksen.

Panostuskierrokset

Ensin pelataan kierros, jonka aikana joku pelaajista voi avata eli asettaa panoksen. Ensimmäisellä kierroksella ei voi vielä korottaa. Kun kaikki ovat maksaneet tai luovuttaneet, pelissä mukana olevat pelaajat heittävät kädestään pois haluamansa määrän kortteja ja nostavat uusia tilalle. Tämän jälkeen pelataan varsinainen korotuskierros, jonka lopussa on näyttö.

Muunnelmia

Vetopokerista on erilaisia muunnelmia. Yleisiä ovat lowball-pelit, joissa voittaja on pelaaja, jolla on huonoin käsi. Toinen tavallinen muunnelma on jackpots-pelit, joissa potin avatakseen pelaajalla on oltava vähintään sotilaspari.

Kortinvaihtokierroksia voi olla myös useampia, jolloin jokaisen välissä on tarjouskierros. Jatkokierrokset aloittaa edellisellä kierroksella viimeisenä korottanut.

Spit in the ocean -pelissä pelaajille jaetaan neljä korttia ja pöytään jaetaan yksi avoin kortti, joka on jokaisen pelaajan viides kortti. Pöytäkortti on myös jokeri, samoin kuin kaikki muut samannumeroiset kortit. Lisäksi on yksi kortinvaihto.

Pokerinsäännöt.com esittelee vetopokeripelejä: perinteinen five card draw, 2-7 triple draw, A5 ja 27 single draw, 32 draw ja badugi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.