Viimeinen tikki

Luokka: Tikkipelit
Pakka:
Pelaajamäärä: , , , , , , , ,

Myös nimillä tikki ja katko tunnettu viimeinen tikki on kaikista tikkipeleistä helpoin ja soveltuu oivallisesti tikkipelien alkeiden opiskeluun. Se on oivallinen lastenpeli ja parhaimmillaan kahdella pelaajalla, mutta sopii hyvin myös aikuisille, varsinkin pienillä rahapanoksilla.

Viimeisen tikin säännöt löydät myös 150 korttipeliä -kirjasta.

Pelin tavoite

Pelin tavoitteena on voittaa viimeinen tikki.

Jako

Pelaajille jaetaan 52 kortin pakasta viisi korttia ja seuraava kortti käännetään valtiksi. Peliin mahtuu mukaan 10 pelaajaa, sitä useammalle ei enää riitä kortteja.

Pelin kulku

Etukäsi ajaa ensimmäiseen tikkiin. Pelissä on maantuntopakko. Tikin voittaa suurimman kortin pelannut pelaaja. Jos tikkiin pelattiin valttia, korkeimman valtin pelannut voittaa. Tikin voittaja ajaa seuraavaan tikkiin. Viimeisen tikin ottanut pelaaja voittaa.

Voitosta saa yhden pisteen, peliä pelataan sovittuun pistemäärään (esimerkiksi 3, 5 tai 7).

2 kommenttia

  1. Meillä on tikissä yleensä vielä lisäsääntönä että jos voittaa viimeisen tikin kakkosella, saa kaksi pistettä. Tulee kivasti lisää jännitystä peliin kun tietää että pelaajat saattavatkin säästellä viimeiseen tikkiin pakan pienintä korttia.

    Lisäksi, koska em. säännöstä johtuen toisinaan jätämme kakkosia viimeiseksi kortiksi, yhden kerran on voitettu siten että kaksi viimeistä tikkiä olivat samalla pelaajalla kakkosia. Lahjoitimme tästä saavutuksesta hänelle koko pelin voiton. Varmaankin jäänee viimeiseksi kerraksi. Vaatii nimittäin himppasen paljon korttituuria. 🙂

  2. Kakkos- voitolla 2 pistettä tottakai. Se lisää ahneutta.
    Kiva peli myös kännissä.
    Voi pelata myös 6:lla kortilla, pelin luonne muuttuu selvästi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.