Barbu

Luokka: Tikkipelit
Pakka:
Pelaajamäärä:

Barbu on herttamisääriin perustuva kokoelmapeli, jossa yhdistyy erilaisia pelimuotoja. Pelin nimi, le barbu, tarkoittaa parrakasta ja viittaa herttakuninkaaseen, joka on hertoista ainoa parrakas kuvakortti. Barbun kaltaisia pelejä ilmestyi itäeuroopassa 1900-luvun alussa useita. Tässä muodossaan barbu on ranskalaisten bridgenpelaajien luomus 1970-luvulta.

Kingi tai kinko on tavallinen suomalainen muunnelma pelistä.

Barbussa on seitsemän erilaista pelimuotoa, joista viisi on negatiivisia ja kaksi positiivisia. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja välttää miinukselle joutumista. Kuusi peleistä on erilaisia tikkipelejä, seitsemäs muistuttaa ristiseiskaa.

Barbun säännöt löydät englanniksi Card Games -sivuilta, suomeksi 150 korttipeliä -kirjasta.

4 kommenttia

  1. ”Pelin nimi, le barbu, tarkoittaa parrakasta ja viittaa herttakuninkaaseen, joka on hertoista ainoa parrakas kuvakortti.”

    Millä perusteella se viittaa juuri herttakuninkaaseen? Kyllä muutkin kuninkaat ovat maidensa ainoat parrakkaat kuvakortit. Millään sotilaalla ei ole partaa.

  2. En itse asiassa tiedä, miksi se on juuri herttakuningas. Tieto on David Parlettilta, joka ei asiaa sen kummemmin avaa. Liittyisikö sitten siihen, että Barbu on herttamisäärin muunnelma ja siksi hertat ovat erityisasemassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.