Poch

2-6 pelaajaa, 32 korttia. Yli 500 vuotta vanha poch on mainio koko perheen peli ja yksi pokerin edeltäjistä. Kolmiosainen peli on yhdistelmä pokerityylistä panostusta, stoppipeliä ja tuuriarpajaisia. Esittely, ei sääntöjä.

Viisikymmentäyksi

2-5 pelaajaa, 32 korttia. Viisikymmentäyksi on yksinkertainen, lapsillekin sopiva yhteenlaskupeli, jossa summataan korttien arvoa yhteen ja yritetään välttää viidenkymmenen ylittämistä.

Stovkahra

4 pelaajaa pareittain, 32 korttia. Historiallisen trappola-pelin elävä muoto löytyi Romanian Baanaatista. Stovkahra on kiehtova pistetikkipeli neljälle. Esittely, ei sääntöjä.

Manille

3-7 pelaajaa, 32 korttia. 1900-luvun alussa manille oli Ranskassa yleinen, kunnes hiipui. Peli on edelleen oiva johdatus pistetikkipeleihin. Esittely, ei sääntöjä.

Sedma

2-4 pelaajaa, 32 korttia. Sedma on ristikontran lähisukulainen Tšekistä. Peliä pelataan lyhyellä pakalla ja se eroaa muutenkin hieman ristikontrasta, tarjoten mukavaa vaihtelua ristikontra-fanille. Esittely, ei sääntöjä.

Klaberjass

2 pelaajaa, 32 korttia. Klaberjass, bela tai clobyosh on levinnyt pääasiassa juutalaisten keskuudessa niin, että se tunnetaan kansainvälisesti. Se onkin kelpo kaksinpeli. Esittely, ei sääntöjä.